! Zonder een kolom

Wat te doen als je van je werk houdt, maar je haat de kantoorcultuur?

Stel dat u zich realiseerde dat u niet past in de kantoorcultuur die in het bedrijf is aangenomen. Blijf of vertrek? Of kies misschien de derde optie en regel een revolutie op de werkplek? Laten we proberen het uit te zoeken.

Het grootste probleem van de bedrijfscultuur: wat de ene medewerker als ideaal voor een ander beschouwt, kan een echte hel worden. Stel dat u liever werk en persoonlijk leven deelt, de persoonlijke ruimte van iemand anders respecteert en niet kan staan, en uw collega’s veranderen een zakelijke bijeenkomst in drukke bijeenkomsten en bellen het hele team op hun verjaardag. Of vice versa – u ontbreekt acuut de geest van het partnerschap en het gezamenlijk tijdverdrijf in het team, tussen de leden waarvan een vrij significante afstand is geaccepteerd.

En het is niet nodig dat u zich in een giftige omgeving bevindt, gewoon specifiek dat u niet in dit bedrijf past. Afgezien hiervan houdt u misschien van het werk, u kunt uw verantwoordelijkheid perfect doen, houden van wat u doet. En wat te doen? Hoe te begrijpen of het de moeite waard is om aan deze plek vast te houden of is het tijd om te vertrekken? En is de bedrijfscultuur echt zo belangrijk?

Kantoorcultuur was slechts enkele decennia geleden in de focus van de aandacht van werkgevers. Elk bedrijf heeft zijn eigen, u kunt verschillende universele regels onderscheiden. Goede bedrijfscultuur – degene waarin elke werknemer steun voelt en begrijpt dat hij wordt gewaardeerd;Slecht vaak hebben we het over vervolging en beledigingen.

Studies tonen aan dat in bedrijven met een gunstige omgeving werknemers beter werken, waardoor dergelijke bedrijven kunnen floreren. Werknemers die ontevreden zijn over de sfeer die in het bedrijf regeert, blijven niet lang blijven hangen en de nieuwkomer moet zoeken en trainen van zes naar negen maandelijkse salarissen van de afgewezen werknemer. Investeringen in bedrijfscultuur zijn geen filantropie, maar het pad naar de beste financiële resultaten.

Iedereen begrijpt op zijn eigen manier

Het is mogelijk om te begrijpen wat de bedrijfscultuur van het bedrijf alleen is door erin te werken. Het kan blijken dat de bonussen waarop de werkgever vertrouwt (tafeltennistafels of donuts op vrijdag) niet zo belangrijk zijn voor werknemers.

Een ander probleem is dat de bedrijfscultuur nog steeds geen duidelijke, geaccepteerde definitie heeft. “Dit is hoe het gebruikelijk is voor ons om te werken”, het 1980-model van het 1980-model, Hewlett-Packard, dat wordt beschouwd als een van de eerste stappen om het belang van bedrijfscultuur te erkennen. “Dit is hoe mensen zich met elkaar op de werkplek gedragen”, is het niet eens.

Controleer wat er gebeurt als een werknemer een fout maakt, welk gedrag is welkom en, omgekeerd, is niet goedgekeurd

De meeste experts zijn van mening dat cultuur een goed ingestelde reeks waarden omvat die gemeenschappelijk zijn voor werknemers en modellen van groepsgedrag.

Als u bent uitgenodigd voor een interview, is geen garantie dat de in het bedrijf geaccepteerde bedrijfscultuur geschikt is voor u, en toch is het de moeite waard om een ​​paar stappen te zetten. Zoek naar de beoordelingen van werknemers op internet, bestudeer de website van een potentiële werkgever: daar is er iets over waarden daar. Als het bedrijf vrij groot is en ze erover schrijven in de media, kijk dan hoeveel;Misschien komt u verhalen tegen over werknemers. Aarzel bij het interview niet om directe vragen te stellen. Geef bijvoorbeeld aan wat er gebeurt als de werknemer een fout maakt, welk gedrag welkom is en, omgekeerd, is niet goedgekeurd. Zorg ervoor dat u u vraagt ​​om op kantoor te worden besteed.

Je kunt niet vertrekken

Maar wat te doen als u al in het bedrijf werkt en begrijpt dat de sfeer niet geschikt is voor u? Vraag uzelf om te beginnen: dit is slechts een ongemak of een echt probleem? Doet wat ik ben tegengekomen over hoe ik werk? Zo niet, dan kunt u misschien anders naar de situatie kijken.

Probeer wereldwijd uw benadering van het werk te bekijken. Bijvoorbeeld, verkopers die het grootste deel van de dag op vergaderingen doorbrengen en zelf een schema stellen, komen in het reine met de Hoe het libido bij vrouwen te verhogen ongepaste bedrijfscultuur is gemakkelijker dan degenen die alle dagen op kantoor doorbrengen. Hoe meer vrijheid, hoe meer het gemakkelijker is om met veel dingen te verdragen. In het bedrijf blijven, moet u begrijpen dat u extra inspanningen moet leveren om productiviteit en motivatie te behouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *